top of page

Blogs / recepten
Zoeken


Bloemkoolcurry (Pitta balancerend)
Een gerecht wat met enige regelmaat bij ons thuis op tafel staat is deze bloemkoolcurry. Soms apart geserveerd met basmatirijst of een...

Marjon Venema
23 jun 20212 minuten om te lezen


Spinazie met aardappelcurry voor Pitta
Dit gerecht is prima voor alle Dosha's, maar met name de bittere en samentrekkende smaak van de spinazie is goed voor het evenwicht van...

Marjon Venema
23 jun 20211 minuten om te lezen


Verkoelende courgettesoep
Deze verkoelende en Pitta harmoniserende soep is heerlijk in de zomer. Goed verteerbaar en makkelijk klaar te maken. Eventueel samen met...

Marjon Venema
23 jun 20211 minuten om te lezen


Ontbijtrijst (Kheer) voor Pitta's
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar soms weet ik niet wat ik 's ochtends moet eten. Daarbij is afwisseling ook wel eens fijn. Voor...

Marjon Venema
23 jun 20211 minuten om te lezen


Ayurvedische doe-het-zelf-detox-tips.
Als jij denkt dat detoxen een nieuw verschijnsel is van de laatste jaren, dan heb jij het mis. Wist jij dat een paar dagen je...

Marjon Venema
9 mrt 20215 minuten om te lezen


Detox thee
Deze thee is een zuiverende thee en kan gedronken worden door zowel personen met een Vata, Pitta als Kapha constitutie. Het is een thee...

Marjon Venema
3 mrt 20211 minuten om te lezen


KKV - thee (komijn-koriander-venkelthee)
Komijn-koriander-venkel thee (ook wel KKV-thee genoemd) wordt in de Ayurveda vaak gedronken en op alle tijdstippen van de dag en in elk...

Marjon Venema
17 feb 20211 minuten om te lezen


Ayurveda en de lente (10 tips voor een gezond dieet)
Heerlijk toch, als het voorjaarszonnetje steeds vaker te voorschijn komt en de lente zich weer aandient? Maar waarom voelen we ons vaak...

Marjon Venema
17 feb 20212 minuten om te lezen


Kitchari
Kitchari is één van de helende basisgerechten in Ayurveda. Het helpt het lichaam ontgiften. Het is hét gerecht bij uitstek om je lichaam...

Marjon Venema
9 feb 20212 minuten om te lezen


Kan een ayurvedische massage onze huidhonger stillen?
We leven momenteel in een moeilijke tijd. Door de corona worden we geadviseerd om voldoende afstand tot elkaar te houden, zelfs handen...

Marjon Venema
22 dec 20203 minuten om te lezen


Abrikozen-noten bonbons
Noten bonbons zijn er in alle variaties. Lekker als snack tussendoor, maar ook lekker na een maaltijd. Zo sluit je de maaltijd toch...

Marjon Venema
20 nov 20201 minuten om te lezen


Warme Cider (alcoholvrij)
Deze warme appelcider is hartverwarmend en heerlijk kruidig van smaak. Een perfect drankje voor het herfst- en winterseizoen. Het...

Marjon Venema
20 nov 20201 minuten om te lezen


Tomatenchutney
Een chutney wordt in India bij iedere maaltijd geserveerd. Het is een soort van ingedikt mengsel van fruit, groenten,, suiker, specerijen...

Marjon Venema
20 nov 20202 minuten om te lezen


Kikkererwten dahl
Kikkererwten dahl wordt ook wel Chana Dal genoemd en is een gerecht uit de Indiase keuken. Het gerecht bestaat uit peulvruchten, welke...

Marjon Venema
20 nov 20202 minuten om te lezen


Spinazie-gembersoep
Zoals ik al eerder heb geschreven is spinazie een van mijn favorite groenten. Een paar jaar geleden heb ik ondervonden dat je er ook...

Marjon Venema
20 nov 20202 minuten om te lezen


Tips voor een Ayurvedische zelfmassage
We merken het allemaal de wind en kou nemen weer toe, kortom de herfst is begonnen. In de herfst neemt Vata in het lichaam toe. Met...

Marjon Venema
20 nov 20202 minuten om te lezen


Het vataseizoen
De zomer is bijna ten einde en de herfst doet langzaam zijn intrede. Zoals elke seizoenswisseling, brengt ook deze wisseling...

Marjon Venema
11 sep 20203 minuten om te lezen


Wortelsoep
Van welk seizoen hou jij het meest? Om je de waarheid te zeggen kan ik van alle seizoenen intens genieten. De zomer vind ik meestal...

Marjon Venema
2 sep 20202 minuten om te lezen


Chapati
Chapati's zijn platte, broodjes. Een goed gistvrij alternatief voor gewoon brood. In India komen ze dagelijks bij allerlei gerechten op...

Marjon Venema
2 sep 20202 minuten om te lezen


Ghee
Ghee is de Indiase versie van geklaarde boter. Door de boter te verwarmen scheidt het zich in water en in de vaste bestanddelen, de...

Marjon Venema
2 sep 20201 minuten om te lezen
bottom of page
.png)