top of page
Foto van schrijverMarjon Venema

Couscous met groenten


Een heerlijk licht lunch gerecht, geschikt voor Vata dosha, maar door te spelen met andere groenten ook geschikt voor de andere dosha's.


Gerecht : lunch

Portie : 1

Bereidingstijd : 20 minuten

Benodigdheden : koekenpan met deksel

Dit heb je nodig:

  • 1/3 kop couscous

  • 3 theelepels Ghee

  • 1 theelepel komijnzaad

  • 2 laurierblaadjes

  • 1 teentje knoflook

  • 4-6 asperges

  • 1/2 bol venkelwortel

  • handvol spinazie

  • 1/2 kop water

  • zout

  • peper

  • sesamzaad

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de Ghee in een koekenpan.

  2. Voeg de komijnzaadjes, laurierblaadjes en fijngehakte knoflook toe.

  3. Wanneer de aroma vrij komt voeg dan de in stukken gesneden asperges en venkel toe totdat ze zacht worden.

  4. Voeg nu de couscous toe en laat deze licht bruin worden van kleur en voeg daarna het water en de spinazie toe

  5. Roer dit geheel en plaats een deksel op de pan en laat de couscous garen

  6. Als al het water opgenomen is, roer je nogmaals alles door elkaar en breng het op smaak met zout en peper

  7. Garneer met een paar fijn gesneden spinazie en sesamzaadjes.


298 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page