Een heerlijk licht lunch gerecht, geschikt voor Vata dosha, maar door te spelen met andere groenten ook geschikt voor de andere dosha's.
Gerecht : lunch
Portie : 1
Bereidingstijd : 20 minuten
Benodigdheden : koekenpan met deksel
Dit heb je nodig:
1/3 kop couscous
3 theelepels Ghee
1 theelepel komijnzaad
2 laurierblaadjes
1 teentje knoflook
4-6 asperges
1/2 bol venkelwortel
handvol spinazie
1/2 kop water
zout
peper
sesamzaad
Zo maak je het klaar:
Verwarm de Ghee in een koekenpan.
Voeg de komijnzaadjes, laurierblaadjes en fijngehakte knoflook toe.
Wanneer de aroma vrij komt voeg dan de in stukken gesneden asperges en venkel toe totdat ze zacht worden.
Voeg nu de couscous toe en laat deze licht bruin worden van kleur en voeg daarna het water en de spinazie toe
Roer dit geheel en plaats een deksel op de pan en laat de couscous garen
Als al het water opgenomen is, roer je nogmaals alles door elkaar en breng het op smaak met zout en peper
Garneer met een paar fijn gesneden spinazie en sesamzaadjes.
Comments