top of page
  • Black LinkedIn Icon
  • Facebook Social Icon

KKV - thee (komijn-koriander-venkelthee)


Komijn-koriander-venkel thee (ook wel KKV-thee genoemd) wordt in de Ayurveda vaak gedronken en op alle tijdstippen van de dag en in elk seizoen. Hij wordt met name gedronken tijdens een detox periode omdat alle ingrediënten een heilzame werking hebben op de spijsverteringsorganen. Ze voeren o.a. een teveel aan hitte af, herstellen je vochtbalans, is antiviraal en helpt tegen opvliegers en hormonale onbalans. Zelf drink ik hem dan ook het liefste in mijn vastenperiode. Dus ga jij dit seizoen weer vasten vergeet deze thee dan niet.


Gerecht : Drank (detox)

Portie : 5-6 koppen

Bereidingstijd : 10-15 minuten

Benodigdheden : steelpan met deksel


Dit heb je nodig:

  • 1 liter water

  • 1 theelepel komijnzaad

  • 1 theelepel korianderzaad

  • 1 theelepel venkelzaad


Zo maak je het klaar:

  1. Voeg alles samen in een pan en breng het aan de kook.

  2. Doe de deksel op de pan en laat het 10 minuutjes op laag vuur doorkoken.

  3. Zeef de thee en giet het over in een thermoskan, zo kan je de hele dag ervan genieten.


Tip: (Wist je dat komijn erg goed is voor de spijsvertering, het maagpijn verlicht en je lever ondersteunt en koriander daarentegen een natuurlijk middel is om te ontgiften en venkel naast het hebben van een koortswerende en pijnstillende werking ook helpt tegen een opgeblazen gevoel ? Daarom een prima thee om vaker te drinken, probeer het eens uit!)



8.152 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page