top of page
Foto van schrijverMarjon Venema

Pompoensoep


De herfst is weer aangebroken. Wat is er nu lekkerder na een herfstwandeling in de natuur thuis komen en te kunnen genieten van een heerlijk verwarmende soep, die ook nog eens mega gezond is. Deze soep verzacht tevens de Vata dosha en verbeterd je immuunsysteem.


Gerecht : soep

Portie : 4

Bereidingstijd : 30 minuten

Benodigdheden : grote soeppan, koekenpan, staafmixer

Dit heb je nodig:

  • grote pompoen

  • 2 wortelen

  • prei

  • 4 eetlepels Ghee

  • 1/8 eetlepel saffraan draden

  • 30 milliliter appelcider azijn

  • 1 liter groentebouillon

  • 1/8 theelepel kaneel

  • 1/8 theelepel nootmuskaat

  • 60 milliliter kokosmelk

  • zout

  • peper

  • 70 gram pompoenzaden

Zo maak je het klaar:

  1. Rooster in een koekenpan de pompoen zaden (na het roosteren even van het vuur halen en wegzetten).

  2. Snij de prei in plakjes, ontdoe de pompoen van pitten en snijd hem in blokjes en snij de wortels in blokjes.

  3. Smelt de Ghee in een grote pan.

  4. Voeg voorzichtig roerend de prei en de saffraan toe voor 5 minuten toe aan de Ghee.

  5. voeg de azijn, pompoen, wortelen, de bouillon, nootmuskaat en de kaneel toe. Af en toe roeren voor 20 minuten tot pompoen en worstelen gaar zijn.

  6. Haal de pan van het vuur en mix de soep tot een gladde massa.

  7. Breng je soep op smaak met peper en zout.

  8. Garneer met beetje kokosmelk en met geroosterde pompoenzaden.

Tip: Wil je de soep iets pittiger, voeg dan eens een rode peper toe .


492 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page