De herfst is weer aangebroken. Wat is er nu lekkerder na een herfstwandeling in de natuur thuis komen en te kunnen genieten van een heerlijk verwarmende soep, die ook nog eens mega gezond is. Deze soep verzacht tevens de Vata dosha en verbeterd je immuunsysteem.
Gerecht : soep
Portie : 4
Bereidingstijd : 30 minuten
Benodigdheden : grote soeppan, koekenpan, staafmixer
Dit heb je nodig:
grote pompoen
2 wortelen
prei
4 eetlepels Ghee
1/8 eetlepel saffraan draden
30 milliliter appelcider azijn
1 liter groentebouillon
1/8 theelepel kaneel
1/8 theelepel nootmuskaat
60 milliliter kokosmelk
zout
peper
70 gram pompoenzaden
Zo maak je het klaar:
Rooster in een koekenpan de pompoen zaden (na het roosteren even van het vuur halen en wegzetten).
Snij de prei in plakjes, ontdoe de pompoen van pitten en snijd hem in blokjes en snij de wortels in blokjes.
Smelt de Ghee in een grote pan.
Voeg voorzichtig roerend de prei en de saffraan toe voor 5 minuten toe aan de Ghee.
voeg de azijn, pompoen, wortelen, de bouillon, nootmuskaat en de kaneel toe. Af en toe roeren voor 20 minuten tot pompoen en worstelen gaar zijn.
Haal de pan van het vuur en mix de soep tot een gladde massa.
Breng je soep op smaak met peper en zout.
Garneer met beetje kokosmelk en met geroosterde pompoenzaden.
Tip: Wil je de soep iets pittiger, voeg dan eens een rode peper toe .
Comments