• Marjon Venema

Abrikozen-noten bonbons


Noten bonbons zijn er in alle variaties. Lekker als snack tussendoor, maar ook lekker na een maaltijd. Zo sluit je de maaltijd toch feestelijk af . Dit recept heb ik tijdens een Ayurvedische kookworkshop gemaakt en het viel erg in de smaak. Lekker als je niet van grote toetjes houdt, maar vergis je niet vullen doen ze wel. (Bron: Rada's kookstudio)


Gerecht : toetje/snack

Portie : 15 stuks

Bereidingstijd : 15 minuten

Benodigdheden : staafmixer, kom, rasp


Dit heb je nodig:

  • 150 gram walnoten of andere noten

  • 200 gram gedroogde abrikozen

  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil

  • 1 eetlepel sinaasappelsap

  • 1/2 theelepel gemalen kardemom

  • amandelpoeder/schaafsel of kokospoeder

Zo maak je het klaar:

  1. Maal de noten fijn en doe dit in een kom

  2. Rasp de sinaasappelschil (gele laag)

  3. Was de abrikozen en maal ze samen met wat sinaasappelsap

  4. Doe nu de abrikozen, de sinaasappelschil en de kardemom samen met de noten en kneed dit door

  5. Maak er balletjes van en rol deze door de amandel of kokospoeder.

  6. Zet ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Tip: Heerlijk als toetje bij de chai thee of bij een warme cider (Leestip: Chai latte).




15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven