Kikkererwten dahl wordt ook wel Chana Dal genoemd en is een gerecht uit de Indiase keuken. Het gerecht bestaat uit peulvruchten, welke met kruiden tot een soep of brij wordt gekookt. Door de vele kruiden is het niet alleen zeer smakelijk, maar heeft het ook gunstige effecten op de gezondheid. Zo bevatten kikkererwten verschillende vitamines en mineralen en vormen ze een goed bron van vezels en eiwitten.
Gerecht : Hoofdgerecht
Portie : 4 personen
Bereidingstijd : 40 minuten (+ nacht inweken)
Benodigdheden : kom, pan, snijplank, koksmes
Dit heb je nodig:
200 gram kikkererwten
1 ui
1 tomaat
2 teentjes knoflook
5 cm gember
2 groene pepers
15 gram verse koriander
1/2 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel kurkuma
1/4 theelepel Himalaya zout
eetlepel ghee
Zo maak je het klaar:
Doe de kikkererwten in een ruime kom en was deze zeer goed met water en laat ze vervolgens een hele nacht ruim onder water staan om te weken.
Breng de kikkererwten en het water aan de kook en laat ze ongeveer een half uur op matig vuur door koken.
Snipper ondertussen de ui, snij de tomaat in kleine blokjes, hak de knoflook, rasp de gember en snij de pepertjes fijn.
Verhit de ghee in een ruime pan en fruit de ui samen met de gember, pepertjes en de knoflook.
Voeg de chilipoeder en de kurkuma en een beetje zout toe, roer dit een minuut mee.
Voeg de kikkererwten toe en vervolgens de tomaat.
Sudder alles samen nog zo'n 10 minuutjes door
Hak de koriander fijn en voeg een gedeelte toe , de rest dient als garnering
Serveer met chapati's of naan brood (Leestip: Naan brood) groenten en rijst.
Tip: Het geheim van een goede dahl is het langzame kookproces. De erwten moeten eerst goed worden gewassen en vervolgens onder een flinke laag water worden gezet om ze vervolgens te koken.
Commentaires