• Marjon Venema

Verkoelende courgettesoep


Deze verkoelende en Pitta harmoniserende soep is heerlijk in de zomer. Goed verteerbaar en makkelijk klaar te maken. Eventueel samen met een salade en een chapati of volkoren crackers maakt het dit tot een gehele maaltijd. Lekker makkelijk voor als je niet te lang in de keuken wil staan.


Gerecht : lunch, diner

Portie : 4 personen

Bereidingstijd : 20 minuten

Benodigdheden : grote pan, staafmixer


Dit heb je nodig:

  • 2 courgettes

  • 400 milliliter kokosmelk

  • 2 theelepel kruidenzout

  • 1-2 eetlepel verse dille

  • 400 milliliter water


Zo maak je het klaar:

Schil de courgette en snijd ze in kleine blokjes

  1. Doe ze in een kleine pan en voeg er 3,5 dl water, de kokosmelk en het kruidenzout toe

  2. Breng het aan de kook en laat het circa 10 minuten doorkoken.

  3. Pureer de soep tot hij vrijwel glad is.

  4. Schenk het in kommen en bestrooi de soep met dille

Tip: Lekker met volkoren tarwe, rijstcrackers, chapati (Leestip: recept chapati) of een gemengde salade.

10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven