Dit gerecht is prima voor alle Dosha's, maar met name de bittere en samentrekkende smaak van de spinazie is goed voor het evenwicht van Pitta en Kapha. Het verkoelende effect van de aardappel neutraliseert de scherpe nasmaak van spinazie voor Pitta, waardoor deze twee groenten zeer goed bij elkaar passen. (Bron: Het Ayurveda kookboek van Amadea Morningstar)
Gerecht : Hoofdgerecht
Portie : 4-6 personen
Bereidingstijd : 30 minuten
Benodigdheden : koekepan
Dit heb je nodig:
3 middelgrote aardappelen
600 gram spinazie
1 1/2 eetlepel zonnebloemolie
1 theelepel mosterdzaadjes
mestpuntje hing
1 theelepel koenjit
3 kopjes water
1 2/3 theelepel zeezout
3 theelepels korianderpoeder
1 eetlepel citroensap
Zo maak je het klaar:
Was de spinazie en de aardappelen
Snij de aardappelen in kleine blokjes en hak de spinazie fijn
Verhit de olie in een stevige koekenpan en doe hier bij de mosterdzaadjes en de hing.
Als de mosterdzaadjes beginnen te springen, de koenjit , aardappelen en water toevoegen. Blijf goed roeren.
Vervolgens afdekken en 5-7 minuten koken op een middelmatige vlam.
Voeg vervolgens de spinazie en alle andere ingredienten toe.
Goed vermengen en nog 10-15 minuten afgedekt koken.
Tip: Deze curry is lekker met komkommer-raita (Leestip: recept komkommer-raita) en naan brood (Leestip: recept Naan brood).:
Comments