top of page

Over mij

Release, Relax, Unwind

Over mij

Mijn naam is  Marjon Venema en ik ben een Ayurvedic Practitioner. Jarenlang was er bij mij interesse naar persoonlijke ontwikkeling, een pad dat ik bewandelde zonder te weten waarom. Door het volgen van verschillende cursussen op het gebied van onder andere reiki, intuïtieve ontwikkeling, maar ook yoga, merkte ik dat mijn interesses veranderden en dat het niet meer paste om bijvoorbeeld een baan te hebben met een commercieel karakter. Het nadenken begon pas echt toen er steeds meer mensen in mijn directe omgeving allerlei ziekten kregen zoals kanker, burnout en depressies. Ik begon mijzelf vragen te stellen naar het waarom.

 

Ik ben op onderzoek uitgegaan en vond Ayurveda. Zonder het al die jaren door te hebben gehad bleken al mijn interesses en hobby's onder één naam samen te vatten te zijn: namelijk Ayurveda. Ayurveda, een wetenschap die al 5000 jaar bestaat, maar die we in onze huidige maatschappij vergeten zijn. Een wetenschap waar veel kennis van nu vanaf stamt. Een wetenschap die vertelt wat we eigenlijk zelf allang weten. Want eigenlijk zegt Ayurveda namelijk luister naar de natuur, maar vooral "naar je eigen natuur". Wie volgens zijn eigen natuur leeft is in balans en als die balans wordt verstoord ontstaat er een onbalans, iets wat in de Ayurveda wordt vertaald als ziekte. Tijdens een opendag wist ik het zeker dat Ayurveda mijn pad was. Ik gooide mijn leven om en begon aan de 4-jarige opleiding tot Ayurvedic Practitioner bij het European Institute for Scientific Reseach on Ayurveda (de EISRA) te Den Haag, welke werd afgesloten met een stage van 6 weken in een ayurvedisch instituut in India (inclusief de opleiding Medische basiskennis (MBK) comfort Plato). Ook begon ik de opleiding Ayuryoga. Samen een prachtige combinatie die niet alleen zorgt voor een gezond lichaam, maar ook een gezonde geest. Beiden leerden me naar mijn gevoel te luisteren. Het luisteren naar je eigen lichaam werd ineens belangrijk, want die vertelt je of je in balans bent. Ben jij in balans? Leef jij volgens je eigen natuur? Ik hoop je te kunnen helpen met het nemen van je eigen verantwoordelijkheid en het maken van gezonde keuzes in overeenstemming met je eigen natuur.

profielfoto.jpg

Jaarlijks volg ik diverse studies en workshops om mijn kennisniveau te handhaven en uit te breiden. Daarvoor kan ik professionaliteit blijven bieden in mijn praktijk.

bottom of page