Havermout met appel uit de oven


Wil je havermout eens op een andere manier eten dan de havermoutpap die je gewend bent, Probeer dan eens dit heerlijke ontbijt. Het kost wel iets meer bereidingstijd, maar misschien ideaal voor in het weekend. Het ontbijt zit vol vezels en door de verwarmende kruiden goed voor de spijsvertering. Uitstekend voor de Vata constitutie en/of lekker met koude dagen.


Gerecht : ontbijt

Portie : 4

Bereidingstijd : 10 minuten (+/- 45 minuten in oven)

Benodigdheden : 3 kommen, ovenschaal en oven

Dit heb je nodig:

  • 200 gram havermoutvlokken

  • 2 groene appels

  • 10 gram kokosnoot snippers

  • 70 gram rozijnen

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1 theelepel kaneel

  • 1/2 theelepel kardemompoeder

  • 20 gram chiazaad

  • 60 milliliter water

  • 1/2 theelepel Himalaya zout

  • 2 koppen amandelmelk

  • 2 eetlepels ahornsiroop

  • 2 theelepels vanille extract

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 280 graden en olie een ovenschaal alvast in.

  2. Meng in een kom de chiazaadjes met het water en laat het even staan.

  3. meng in een grotere schaal de havermoutvlokken, de appel (in blokjes gesneden), de kokossnippers, rozijnen, bakpoeder kaneel, kardemom en zout door elkaar.

  4. Meng in een andere kom de amandelmelk, ahornsiroop, vanille en het chiazaad mengsel. Tenslotte meng je dit bij de havermoutvlokken.

  5. Doe alles in een ovenschaal en bak het voor 45 minuten.

Leestip: Wil je graag een recept met havermout met iets minder bereidingstijd, denk dan eens aan het recept Havermoutpannenkoeken


16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven