Wil je havermout eens op een andere manier eten dan de havermoutpap die je gewend bent, Probeer dan eens dit heerlijke ontbijt. Het kost wel iets meer bereidingstijd, maar misschien ideaal voor in het weekend. Het ontbijt zit vol vezels en door de verwarmende kruiden goed voor de spijsvertering. Uitstekend voor de Vata constitutie en/of lekker met koude dagen.
Gerecht : ontbijt
Portie : 4
Bereidingstijd : 10 minuten (+/- 45 minuten in oven)
Benodigdheden : 3 kommen, ovenschaal en oven
Dit heb je nodig:
200 gram havermoutvlokken
2 groene appels
10 gram kokosnoot snippers
70 gram rozijnen
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel kardemompoeder
20 gram chiazaad
60 milliliter water
1/2 theelepel Himalaya zout
2 koppen amandelmelk
2 eetlepels ahornsiroop
2 theelepels vanille extract
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 280 graden en olie een ovenschaal alvast in.
Meng in een kom de chiazaadjes met het water en laat het even staan.
meng in een grotere schaal de havermoutvlokken, de appel (in blokjes gesneden), de kokossnippers, rozijnen, bakpoeder kaneel, kardemom en zout door elkaar.
Meng in een andere kom de amandelmelk, ahornsiroop, vanille en het chiazaad mengsel. Tenslotte meng je dit bij de havermoutvlokken.
Doe alles in een ovenschaal en bak het voor 45 minuten.
Leestip: Wil je graag een recept met havermout met iets minder bereidingstijd, denk dan eens aan het recept Havermoutpannenkoeken
Comentarios