top of page

Blogs / recepten
Zoeken


Mung Dahl soep
Voel je je lusteloos, heb je een opgeblazen gevoel of een onregelmatige stoelgang? Heb je het idee dat je niet goed meer verteerd? Maak...

Marjon Venema
14 mrt 20232 minuten om te lezen


Korianderthee
Koriander, je houdt ervan of je walgt ervan. Toch wordt dit aromatisch kruid vaak gebruikt in zowel de Europese als Oosterse keuken. En...

Marjon Venema
17 feb 20231 minuten om te lezen


Basilicumthee
Basilicum is een geurige geneeskrachtige plant die al honderden jaren wordt gebruikt in maaltijden maar ook prima als thee gedronken kan...

Marjon Venema
17 feb 20231 minuten om te lezen


De spijsvertering vanuit Ayurvedisch oogpunt
Binnen de Ayurveda wordt een goede spijsvertering gezien als het middelpunt van je gezondheid en stelt zelfs dat aan elke ziekte een...

Marjon Venema
16 dec 20225 minuten om te lezen


Ontbijt voor Kapha (met bloemkoolrijst)
Hou je van havermout in de ochtend maar wil je als Kapha een iets lichter verteerbaarder ontbijt of wil je een keertje geen granen bij je...

Marjon Venema
16 dec 20221 minuten om te lezen


Ontbijt voor Pitta (met gerapte courgette)
Ben jij de havermout ook zo zat? Wat dacht je van deze heerlijke variatie zonder havermout? Dit verassende ontbijtje heeft ontgiftende...

Marjon Venema
16 dec 20221 minuten om te lezen


Ontbijt voor Vata (met pompoen)
Ontbijten met havermout is een prima start voor mensen met de Vata constitutie. Het variëren met pompoen is niet alleen lekker, maar...

Marjon Venema
16 dec 20221 minuten om te lezen


Ongeschikte voedselcombinaties
In dit artikel wil ik dieper ingaan op ongeschikte voedselcombinaties en het belang ervan, want gek genoeg zijn wij tegenwoordig erg...

Marjon Venema
16 sep 20224 minuten om te lezen


Tarkadal met geraspte courgette
Een dal (dahl) wordt vrijwel dagelijks in ieder huishouden in India bereidt. De tarkadal is dan ook een Indiase klassieker. Tarka...

Marjon Venema
16 sep 20222 minuten om te lezen


Teffwafels met kurkuma- en honingdressing
Een lekker ontbijtje voor de zondag of feestdag is voor mij deze teffwafels met kurkuma- en honingdressing. Maar waarom eigenlijk niet...

Marjon Venema
16 sep 20222 minuten om te lezen


Gouden melk
Golden melk is een warm en kruidig drankje, naar een oud en Ayurvedisch recept. De kurkuma geeft het drankje zijn goudgele kleur, vandaar...

Marjon Venema
16 sep 20221 minuten om te lezen


De zes smaken van Ayurveda
Binnen Ayurveda wordt gezegd dat alles in de natuur een geneeskrachtige werking heeft. Maar hoe kijkt Ayurveda hier nu precies naar? Hoe...

Marjon Venema
8 jul 20227 minuten om te lezen


Zes smaken bonbons
Dit gerecht komt uit de Vedische koksklapper van Rada Meursing. Het is een gerecht wat je je gasten kan voorzetten als een aangenaam...

Marjon Venema
8 jul 20221 minuten om te lezen


Muntraïta
Raïta is de welbekende Indiase yoghurt saus die bij veel gerechten wordt geserveerd. Het is lekker fris en absoluut onmisbaar als het...

Marjon Venema
8 jul 20221 minuten om te lezen


Mungdahl wraps met groene kruiden
Mungdahl wraps zijn heerlijk bij een hoofdmaaltijd of makkelijk om mee te nemen als lunch. Het zijn een soort eiwitrijke chapati's die je...

Marjon Venema
8 jul 20221 minuten om te lezen


Hartige lassi
De lassi is een traditionele drank uit India en wordt meestal gemaakt van yoghurt, water en Indiase kruiden. Een echte authentieke lassi...

Marjon Venema
8 jul 20221 minuten om te lezen


Verse muntthee
Munt is een geneeskrachtig kruid dat in vele landen groeit, en al eeuwenlang wordt gebruikt bij verkoudheid en als pijnstiller bij...

Marjon Venema
8 jul 20221 minuten om te lezen


Leer der seizoenen; Ritucharya
Volgens de Ayurveda heeft ieder jaargetijde zijn eigen invloed op onze gezondheid. Niet alleen de invloed van ieder seizoen is van belang...

Marjon Venema
14 mrt 20227 minuten om te lezen


Pakora's
Pakora's zijn ayurvedische snacks uit de oude Indische cultuur en zijn daar nog altijd erg populair. Snacks worden daar ook wel Chaats...

Marjon Venema
14 mrt 20221 minuten om te lezen


Bloemkool-broccolischotel met tomaat en kokosmelk
Het begin van de lente is volgens de ayurveda het kapha-seizoen. Alles is nog in rust. De natuur wacht tot ze kan ontluiken. Er is nog...

Marjon Venema
14 mrt 20222 minuten om te lezen
bottom of page
.png)