top of page
Foto van schrijverMarjon Venema

Zes smaken bonbons


Dit gerecht komt uit de Vedische koksklapper van Rada Meursing. Het is een gerecht wat je je gasten kan voorzetten als een aangenaam toetje. Omdat dit gerecht alle zes de smaken in zich heeft (zoet, zout, zuur, bitter, scherp en wrang), worden alle elementen gevoed (aarde, water, vuur, lucht en ether). Volgens de Ayurveda moeten alle smaken in elke maaltijd aanwezig moet zijn om alle weefsels van de juiste bouwstoffen te kunnen voorzien. Je zal merken dat bij de inname van alle zes de smaken in een maaltijd je gasten met een voldaan gevoel van tafel gaan en welke gastvrouw/-heer wil dat nou niet?


Gerecht : nagerecht

Portie : 15

Bereidingstijd : 5-10 minuten

Benodigdheden : kom, bord en staafmixer


Dit heb je nodig:

  • 2 theelepels tamarinde pasta (zuur)

  • 1 mespuntje himalaya zout (zout)

  • 1 eetlepel fijngesneden gember (scherp)

  • 1 theelepel verse kurkuma (wrang)

  • 25 zachte dadels (zoet)

  • 2 eetlepels cacaopoeder (bitter)


Zo maak je het klaar:


  1. Was en ontpit de dadels.

  2. Maal de vier bovenste ingrediënten eerst samen en voeg er dan 10 dadels bij en maal dit weer.

  3. Vul de rest van de dadels met dit mengsel en rol ze daarna door de cacaopoeder.

  4. serveer ze op een bord.


Tip: Lekker als nagerecht of bij de thee. Leestip: KKV thee of verse muntthee.

175 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page