top of page

Ontbijt voor Kapha (met bloemkoolrijst)


Hou je van havermout in de ochtend maar wil je als Kapha een iets lichter verteerbaarder ontbijt of wil je een keertje geen granen bij je ontbijt? Dan is dit een heerlijk alternatief en daarbij lekker voedzaam. (Bron: Eat feel fresh van Sahara Rose Ketabi)


Gerecht : ontbijt

Portie : 1 portie

Bereidingstijd : ongeveer 15 minuten

Benodigdheden : kleine pan, klein kommetje, garde, grote kom


Dit heb je nodig:

  • 1eetlepel kokosolie

  • 1 kop rauwe (geraspte) bloemkoolrijst

  • 1 theelepel kaneel

  • 1/2 theelepel kurkuma

  • 1/2 kop kokosmelk

  • 1 eetlepel gemalen lijnzaad

  • 1/2 eetlepel water

  • 1 theelepel kokospalmsuiker

  • optioneel: ongezoete geraspte kokos, geschaafde amandelen


Zo maak je het klaar:

  1. Smelt in een kleine pan de kokosolie op een middelmatig vuur.

  2. Voeg de rauwe bloemkoolrijst toe en kook dit voor ongeveer 2 minuten

  3. Voeg de kaneel en kurkuma toe en kook dit ongeveer 1 minuut mee

  4. Doe vervolgens de kokosmelk erbij en laat het voor een extra 5 minuten sudderen.

  5. Meng ondertussen het gemalen lijnzaad en het water in een klein kommetje en laat dit zo'n 5 minuten staan zodat het stijf wordt.

  6. Haal de pan van het vuur en meng met een garde het gemixte lijnzaad en de kokospalmsuiker door elkaar voor ongeveer een minuut.

  7. Serveer het warm en in een kom en garneer het eventueel met gerapte kokos, geschaafde amandelen en/of extra kaneel.


Tip: Bloemkoolrijst maak je heel eenvoudig met een blender, staafmixer of handrasp en een verse bloemkool en is goed in een afgesloten bakje in de koelkast voor een paar dagen te bewaren. Heb je liever een ander ontbijt voor Kapha? Denk dan eens aan Poha (Indiaas ontbijtrijst), een heerlijk warm ontbijt geschikt voor alle dosha's.

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page