Koriander, je houdt ervan of je walgt ervan. Toch wordt dit aromatisch kruid vaak gebruikt in zowel de Europese als Oosterse keuken. En niet geheel onterecht! Naast dat het boordevol zit met vitamines, mineralen, vezels en rijk is aan vitamine C, bevat het tal van voordelen voor de gezondheid. Het werkt ontstekingsremmend, is antibacterieel, bevordert de spijsvertering, verlaagt de bloeddruk en is het een ontgifter bij uitstek, doordat koriander zware metalen aan zich kan binden en afvoert via onze spijsvertering. Dus prima te gebruiken als thee in je detox programma of gewoon lekker als tussendoor. Denk er ook eens aan koriander te gebruiken in je maaltijd, bijvoorbeeld als garnering. In dat laatste geval voeg je de verse koriander het beste pas toe aan het einde van de bereiding, anders verliest het zijn smaak.
Gerecht : drank
Portie : 3-4 porties
Bereidingstijd : 10 minuten
Benodigdheden : kleine pan, zeef en mok (eventueel vijzel of deegroller)
Dit heb je nodig:
1 liter water
1 theelepel korianderzaad
Zo maak je het klaar:
Kneus de zaden in een vijzel of met een deegroller.
Verwarm het water in een pan en breng het aan de kook.
Haal de pan van het gas af voeg de gekneusde korianderzaden toe.
Laat het ongeveer 10 minuten trekken en zeef de thee alvorens je het gaat drinken.
Tip: Wil je eens een andere thee maken met koriander, denk dan eens aan KKV thee.
Comments