top of page

Ontbijt voor Pitta (met gerapte courgette)


Ben jij de havermout ook zo zat? Wat dacht je van deze heerlijke variatie zonder havermout? Dit verassende ontbijtje heeft ontgiftende kwaliteiten, is verkoelend en daardoor brengt het Pitta in balans. Het is licht verteerbaar, makkelijk te maken en het geeft een goed verzadigd gevoel voor de rest van de dag. (Bron: Eat Feel Fresh van Sahara Rose Ketabi)


Gerecht : ontbijt

Portie : 1 portie

Bereidingstijd : 10 minuten

Benodigdheden : kleine pan, rasp en kom


Dit heb je nodig:

  • 2 eetlepels gemalen lijnzaad

  • 1/3 kop water

  • 3/4 kop hazelnoot-, amandel-, kokos-, rijste- of havermelk

  • 1/2 kop geraspte courgette

  • 1/2 gepureerde banaan of 1/2 kop appelmoes

  • 1/2 theelepel kaneel

  • 1/2 theelepel kurkuma

  • 1/2 theelepel geraspte verse gember

  • 1/4 theelepel venkelzaad

  • optioneel: banaan, hennepzaad, granaatappelpitjes


Zo maak je het klaar:

  1. Maak in een kleine pan de ei-vervanger, door het gemalen lijnzaad met water te roeren tot één geheel en laat het daarna 5 minuten staan.

  2. Rasp de courgette, pureer de banaan.

  3. Voeg de melk toe aan het lijnzaadmengsel en roer dit door en plaats dit op een middelmatig vuur en blijf dit gedurende twee minuten doorroeren.

  4. Zet het vuur laag en voeg de courgette, de appelmoes, kaneel, kurkuma, gember en venkelzaad toe.

  5. Als het de gewenste dikte heeft, haal je de pan van het vuur en doe je het in een kom.

  6. Serveer het met plakje banaan, hennepzaad en granaatappelpitjes.


Tip: Wil je een ander Pitta ontbijtje. Bereid dan eens Kheer, oftewel ontbijtrijst voor Pitta's.

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page