top of page

Shiroabhyanga (Ayurvedische hoofdmassage)

Shiroabhyanga is een Ayurvedische hoofdmassage waarbij het hoofd, de nek en de schouders gemasseerd worden. De Ayurvedische hoofdmassage is een intensieve massage, waarbij het haar wordt ingeolied met medicinale olie en worden er drukpunten geactiveerd. Dit heeft een kalmerende werking op het zenuwstelsel.
Wat kan je verwachten?


In de praktijk wordt deze behandeling zittend gegeven. Na een kort intakegesprek neem je plaats op de stoel en wordt het hoofd ingeolied met medicinale kruiden olie, welke is afgestemd op de constitutie en klachten. Tijdens de massage wordt het hoofd door middel van verschillende technieken gemasseerd en worden marmapunten geopend. Na de massage is er even kort te tijd om rustig in het hier en nu te komen.


Wat doet het?


Door het masseren van de hoofd en hoofdhuid worden marmapunten geactiveerd. Dit heeft een kalmerende werking op het hele zenuwstelsel en werkt onder andere verlichtend bij gerelateerde klachten aan nek, ogen, oren en neus. Denk hierbij ook aan vermoeidheid, spanningshoofdpijn, migraine en psychische klachten. Maar verder;


  • verbeterd toevoer zuurstof naar de hersenen

  • gaat stress tegen

  • stimuleert bloedcirculatie

  • verwijdert toxines

  • helpt bij slapeloosheid

  • vertraagt haaruitval

  • maakt de geest helder

  • is goed voor het geheugen


Waar moet je rekening mee houden?


Deze Ayurvedische hoofdmassage wordt zittend gegeven, daar ook de nek en schouders worden gemasseerd is het raadzaam rekening te houden met de te dragen kleding. Het dragen van een hemdje waarbij de bandjes over de schouders getrokken kunnen worden is aan te bevelen. Verder is het erg verstandig na de behandeling rustig aan te doen om de nawerking te laten doorwerken. Ook is het raadzaam om veel (lauwwarm) water te drinken om de afvalstoffen sneller uit het lichaam te helpen af te voeren. Het dragen van een muts of sjaal over het hoofd na de behandeling is aan te raden.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page