top of page

KKV thee


Komijn-koriander-venkel thee (ook wel KKV thee genoemd) wordt in de Ayurveda vaak gedronken, op alle tijdstippen van de dag en in elk seizoen. Het wordt met name gedronken tijdens een detox periode omdat alle ingrediënten een heilzame werking hebben op de spijsverteringsorganen. Ze voeren onder andere een teveel aan hitte af, herstellen je vochtbalans, is antiviraal en helpt tegen opvliegers en hormonale onbalans.


Gerecht : Drank

Portie : 4 koppen

Bereidingstijd : 20 minuten

Benodigdheden : steelpan met deksel, zeef, thermoskan


Dit heb je nodig:

  • 1 liter water

  • 1 theelepel komijnzaad

  • 1 theelepel korianderzaad

  • 1 theelepel venkelzaad


Zo maak je het klaar:

  1. Voeg alles samen in een pan en breng het water aan de kook

  2. Doe de deksel op de pan en laat het 10 minuutjes op laag vuur doorkoken.

  3. Zeef de thee. Je kunt het gelijk drinken.


Tip: Giet de thee over in een thermoskan, zo kan je de hele dag ervan genieten.

Kommentit


Logo Ayurveda in Praktijk Wit.png
  • Facebook

Ayurveda in Praktijk

Marjon Venema

Tijmstraat 67

9408 AH Assen

T 0592-231563

E info@ayurvedischepraktijk.nl

KvK: NL001437551B71

Openingstijden

Di.    09.00 - 1700 uur.

Wo.  09.00 - 17.00 uur

Do.   09.00 - 17.00 uur

Vr.    09.00 - 17.00 uur

Logo LVNT-definitief.jpg
logo-scag.jpg
RBCZ-logo_CMYK_payoff.png
Copyright - Ayurveda in Praktijk

Mijn praktijk staat op Therapeuten Kompas. Hier is mijn profiel: Mijn profiel

bottom of page