Komijn-koriander-venkel thee (ook wel KKV thee genoemd) wordt in de Ayurveda vaak gedronken, op alle tijdstippen van de dag en in elk seizoen. Het wordt met name gedronken tijdens een detox periode omdat alle ingrediënten een heilzame werking hebben op de spijsverteringsorganen. Ze voeren onder andere een teveel aan hitte af, herstellen je vochtbalans, is antiviraal en helpt tegen opvliegers en hormonale onbalans.
Gerecht : Drank
Portie : 4 koppen
Bereidingstijd : 20 minuten
Benodigdheden : steelpan met deksel, zeef, thermoskan
Dit heb je nodig:
1 liter water
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel venkelzaad
Zo maak je het klaar:
Voeg alles samen in een pan en breng het water aan de kook
Doe de deksel op de pan en laat het 10 minuutjes op laag vuur doorkoken.
Zeef de thee. Je kunt het gelijk drinken.
Tip: Giet de thee over in een thermoskan, zo kan je de hele dag ervan genieten.
Comments