top of page
Foto van schrijverMarjon Venema

KKV thee


Komijn-koriander-venkel thee (ook wel KKV thee genoemd) wordt in de Ayurveda vaak gedronken, op alle tijdstippen van de dag en in elk seizoen. Het wordt met name gedronken tijdens een detox periode omdat alle ingrediënten een heilzame werking hebben op de spijsverteringsorganen. Ze voeren onder andere een teveel aan hitte af, herstellen je vochtbalans, is antiviraal en helpt tegen opvliegers en hormonale onbalans.


Gerecht : Drank

Portie : 4 koppen

Bereidingstijd : 20 minuten

Benodigdheden : steelpan met deksel, zeef, thermoskan


Dit heb je nodig:

  • 1 liter water

  • 1 theelepel komijnzaad

  • 1 theelepel korianderzaad

  • 1 theelepel venkelzaad


Zo maak je het klaar:

  1. Voeg alles samen in een pan en breng het water aan de kook

  2. Doe de deksel op de pan en laat het 10 minuutjes op laag vuur doorkoken.

  3. Zeef de thee. Je kunt het gelijk drinken.


Tip: Giet de thee over in een thermoskan, zo kan je de hele dag ervan genieten.

207 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page