top of page

Verse muntthee


Munt is een geneeskrachtig kruid dat in vele landen groeit, en al eeuwenlang wordt gebruikt bij verkoudheid en als pijnstiller bij hoofdpijn, maar ook vele andere positieve gezondheidsvoordelen heeft. Zo is het onder andere goed voor de spijsvertering, krampstillend, wind afdrijvend en zorgt voor een frisse adem en vermindert misselijkheid.


In vele gerechten wordt munt om zijn medicinale doeleinden in gerechten verwerkt, maar wist je dat het zetten van verse muntthee ontzettend gemakkelijk is. Wel is het belangrijk dat je bij het zetten van verse muntthee het water eerst een beetje laat afkoelen. Wanneer je kokend water over verse kruiden giet, gaat een deel van hun geneeskrachtige werking namelijk verloren. Het is heerlijk na de maaltijd of tussen de maaltijden in. Daarbij is de drank ook nog eens calorie arm en bevat bovendien geen cafeïne of theïne. Dus zeker de moeite waard om eens te maken.



Gerecht : Drank

Portie : 1 kop

Bereidingstijd : 10 minuten

Benodigdheden : steelpan met deksel



Dit heb je nodig:

  • 250 ml water

  • 2 takjes verse munt

Zo maak je het klaar:

  1. Was de takjes munt

  2. Kook het water in een pannetje en breng deze aan de kook

  3. Doe de deksel op de pan en laat het 10 minuutjes op laag vuur doorkoken

  4. Haal het water van het vuur en schenk het in een groot theeglas en laat het water een beetje afkoelen alvorens de takjes munt in het warme water te doen

  5. Laat de thee 4-10 mintuten trekken

Tip: 1-2 kopjes verse muntthee per dag is genoeg om de geneeskrachtige werking van de munt te ervaren. Ook lekker: verse gemberthee.

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page