Van welk seizoen hou jij het meest? Om je de waarheid te zeggen kan ik van alle seizoenen intens genieten. De zomer vind ik meestal heerlijk, de sneeuw in de winter vind ik geweldig en de lente is mijn favoriet. Intens kan ik dan elke dag genieten van alle geheimen die de natuur prijs geeft.
Maar ook de herfst heeft zijn charmes, zoals het kleurenpalet welke je ziet tijdens een fijne wandeling door het bos. Toch is de herfst voor mij het minst van de vier, want de herfstdagen zijn niet altijd zonnig. De combinatie van harde wind en regen vind ik verre van aangenaam. En ja, soms moet je het jezelf dan ook aangenaam maken! Nu dat doe ik met deze soep. Zelf maak ik hem als lunchgerecht. De soep is heerlijk verwarmend en daarbij heeft het ook nog een ontgiftende en ontstekingsremmende eigenschappen. Kortom een echt herfstsoepje.
Gerecht : Voorgerecht
Portie : 4 personen
Bereidingstijd : 35 minuten
Benodigdheden : grote pan, staafmixer
Dit heb je nodig:
500 gram worteltjes
1 eetlepel ghee (Leestip: Hoe maak je Ghee)
5 centimeter verse geraspte gember
1 grote ui
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kerriepoeder
750 milliliter groentebouillon
400 milliliter kokosmelk
1 limoen (geperst sap)
4 takje koriander
peper
zout
Zo maak je het klaar:
Snij de worteltjes en ui in stukken en rasp de gember.
Verhit op niet te hoog vuur de ghee en fruit de ui zachtjes.
Voeg daarna de gember en de worteltjes toe
Roer de komijn, de kurkuma en de kerriepoeder er door heen en voeg de groentebouillon toe.
Breng het aan de kook. Kook de worteltjes in ongeveer 20 minuten gaar en pureer de soep met de staafmixer.
Roer de kokosmelk en het limoensap door de soep en breng het op smaak met peper en zout.
Serveer de wortelsoep met de koriander.
Tip: Ook lekker als lunch samen met een warme chapati (Leestip hoe maak je Chapati's).
Comments