Zoeken
  • Marjon Venema

Spinazie met Panir


Een groente, waar ik grote voorliefde voor heb is Spinazie. Ik eet deze dan ook met grote regelmaat. Het gerecht met Panir heb ik leren kennen doordat ik eens bij iemand ging eten en de persoon wist niet wat klaar te maken. Zelf hield ze erg van de Vedisch koken en toen ik zei dat ze me met een spinaziegerecht erg blij kon maken, kwam dit gerecht op tafel. Ze verdedigde zich nog dat het maar uit een kookboek kwam, maar het viel bij mij erg in de smaak. Ik heb dan ook snel daarna het kookboek zelf aangeschaft en veelvuldig sla ik dit kookboek open en vind steeds opnieuw inspiratie. Dus dit keer geen eigen recept, maar voor de liefhebbers van Vedisch koken een echte aanrader: Vedische kookkunst van Ädiräja Däsa.


Gerecht : Hoofdgerecht

Portie : 4 personen

Bereidingstijd : 30 minuten

Benodigdheden : grote pan, staafmixer


Dit heb je nodig:

  • 500 gram verse spinazie

  • 1 eetlepel ghee

  • 2 theelepels fijngemalen korianderzaad

  • 1/2 theelepel kurkuma

  • 1/4 theelepel cayennepeper

  • 1 mespuntje asafoetida

  • 3 eetlepels water

  • 11/2 deciliter zure room

  • 250 gram panir (Leestip: Hoe maak je Panir)

  • 1/2 theelepel palmsuiker

  • 1 theelepel rockzout

Zo maak je het klaar:

  1. Hak de gewassen en uitgelekte spinazie enigszins fijn.

  2. Verhit de ghee boven een matig hoge vlam en bak de kruiden even mee.

  3. Voeg er dan de spinazie en de drie eetlepels water aan toe. Leg de deksel op de pan en kook de spinazie zachtjes tot ze gaar is (ongeveer tien minuten).

  4. Mix nu de spinazie fijn met een staafmixer en roer er vervolgens de zure room en de panir (in blokjes) doorheen.

  5. Voeg de suiker toe en roer alles nog eens goed door.

  6. Laat het gerecht nog vijf minuten op dezelfde lage vlam doorkoken.

  7. Dan pan van het vuur halen en het zout toevoegen.


Tip: Serveer de spinazie met panir met basmati rijst en/of warme chapati's. Ook lekker met een tomatenchutney en naan brood.


Leestip: Tomatenchutney



0 keer bekeken
Copyright @ 2018 MV

Ayurveda in Praktijk

Marjon Venema

Tijmstraat 67

9408 AH Assen

T 0592-231563

E info@ayurvedischepraktijk.nl

KvK: NL001437551B71

Openingstijden

Di.    09.00 - 14.00 uur.

Wo.  09.00 - 14.00 uur

Do.   09.00 - 14.00 uur

Vr.    09.00 - 14.00 uur

anvag logo nieuw.jpg
rbcz-logo.jpg
logo-scag.jpg
  • Black LinkedIn Icon
  • Facebook Social Icon