Zoeken
  • Marjon Venema

Komkommer raita


Dit bijgerecht is een absolute topper bij mij thuis. Met name als ik weer van plan ben een curry te maken (en dat is best vaak). Het past eigenlijk bij alle curry's, maar met name als de curry een beetje pittig is. Ze neutraliseren dan vaak de pittigheid. Als je hem in een weckpot doet, kan je hem zo in de koelkast zetten voor de volgende dag. Probeer het eens uit.


Gerecht : Bijgerecht

Portie : 8 personen

Bereidingstijd : 5 minuten

Benodigdheden : rasp, kom, koekenpan, vijzel (en eventueel weckpot)


Dit heb je nodig:

  • 1 komkommer

  • 1 tomaat

  • 1 kleine ui

  • 1 groene peper (naar smaak toevoegen)

  • 350 ml. yoghurt (zelf gebruik ik Griekse yoghurt)

  • 1 theelepel komijnzaad

  • peper

  • rockzout

Zo maak je het:

  1. De komkommer goed wassen en met schil raspen en in een kom doen en beetje laten uitlekken.

  2. Tomaat, ui en groene peper in kleine stukje snijden bij de komkommer doen.

  3. De yoghurt toevoegen aan het komkommermengsel.

  4. In een koekenpan, zonder olie, de komijnzaadjes roosteren totdat er een heerlijke aroma vrijkomt. De komijnzaadjes in een vijzel doen en fijn malen.

  5. Ten slotte gemalen komijnzaad, samen met peper en zout toevoegen aan het komkommermengsel. Alles in weckpot doen en serveren bij de maaltijd.

Tip: Ook heerlijk als dip met bijvoorbeeld zelf gemaakt naanbrood.





10 keer bekeken
Copyright @ 2018 MV

Ayurveda in Praktijk

Marjon Venema

Tijmstraat 67

9408 AH Assen

T 0592-231563

E info@ayurvedischepraktijk.nl

KvK: NL001437551B71

Openingstijden

Di.    09.00 - 16.00 uur.

Wo.  09.00 - 16.00 uur

Do.   09.00 - 16.00 uur

Vr.    09.00 - 16.00 uur

anvag logo nieuw.jpg
rbcz-logo.jpg
logo-scag.jpg
  • Black LinkedIn Icon
  • Facebook Social Icon