Dit bijgerecht is een absolute topper bij mij thuis. Met name als ik weer van plan ben een curry te maken (en dat is best vaak). Het past eigenlijk bij alle curry's, maar met name als de curry een beetje pittig is. Ze neutraliseren dan vaak de pittigheid. Als je hem in een weckpot doet, kan je hem zo in de koelkast zetten voor de volgende dag. Probeer het eens uit.
Gerecht : Bijgerecht
Portie : 8 personen
Bereidingstijd : 5 minuten
Benodigdheden : rasp, kom, koekenpan, vijzel (en eventueel weckpot)
Dit heb je nodig:
1 komkommer
1 tomaat
1 kleine ui
1 groene peper (naar smaak toevoegen)
350 ml. Griekse yoghurt
1 theelepel komijnzaad
peper
rockzout
Zo maak je het:
De komkommer goed wassen en met schil raspen en in een kom doen en beetje laten uitlekken.
Tomaat, ui en groene peper in kleine stukje snijden bij de komkommer doen.
De yoghurt toevoegen aan het komkommermengsel.
In een koekenpan, zonder olie, de komijnzaadjes roosteren totdat er een heerlijke aroma vrijkomt. De komijnzaadjes in een vijzel doen en fijn malen.
Ten slotte gemalen komijnzaad, samen met peper en zout toevoegen aan het komkommermengsel. Alles in weckpot doen en serveren bij de maaltijd.
Tip: Ook heerlijk als dip met bijvoorbeeld zelf gemaakt naan brood.
Comments