top of page

Naan brood

Bijgewerkt op: 30 nov. 2023


Een naan brood (ook wel nan genoemd) is een brood van tarwemeel dat in India vaak gegeten wordt. Het wordt dan gebruikt om andere gerechten mee op te scheppen, als een soort lepel. Ze zijn erg lekker en makkelijk om zelf te maken en voor kinderen natuurlijk heel erg leuk, want dan mogen ze lekker met je handen eten.


Gerecht : bijgerecht

Portie : 4 stuks

Bereidingstijd : 2 uur rijzen en een kwartier bereiden

Benodigdheden : oven, twee kommen


Dit heb je nodig:

  • 1 eetlepel gedroogde gist

  • 1 eetlepel (palm)suiker

  • 2 eetlepels lauw water

  • 200 gram bloem

  • 1/2 theelepel bakpoeder

  • 1 theelepel rockzout

  • 2 eetlepels rijstmelk

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

  • 3 eetlepel olie of ghee

  • 1 knoflookteen

  • 1 uitje

  • 1 theelepel gedroogde korianderblaadjes

  • 2 eetlepels nigellazaadjes

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven (en grill) voor op 160 graden.

  2. Meng in een kom de gist, het suiker en het water en laat dit 5 minuten staan (het kan beginnen te schuimen).

  3. Doe in een andere kom de bloem, het bakpoeder en het zout. Voeg hier aan toe al roerend het gistmengsel.

  4. Voeg vervolgens de rijstmelk, Griekse yoghurt, 1 eetlepel olie, het geperste knoflookteentje, het gesnipperde uitje en de korianderblaadjes toe.

  5. Kneed dit met de hand totdat een elastische bal deeg is ontstaan. Voeg eventueel wat water toe, als het deeg te droog is of een beetje bloem als het te plakkerig blijft.

  6. Leg de deegbal in een ingevette kom en dek deze af en laat het ongeveer twee uur rijzen.

  7. Kneed na het rijzen de bal nog even door en verdeel het in vier gelijke ballen.

  8. Maak van deze kleine ballen een plat ovaal broodje en bestrooi deze met wat gesmolten ghee en nigellazaadjes.

  9. Plaats de broodjes in de voorverwarmde oven en grill ze aan beide kanten in ongeveer twee minuten goudbruin.


Tip: Heerlijk als bijgerecht bij Curry's of als snack bij een komkommer raita


233 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page