Pakora's zijn ayurvedische snacks uit de oude Indische cultuur en zijn daar nog altijd erg populair. Snacks worden daar ook wel Chaats genoemd en zijn gezond en altijd met verse ingrediënten gemaakt. Dit in tegenstelling tot de snacks die wij in het westen kennen. Je kunt deze Pakora's serveren als aperitiefhapje, voorgerecht, bijgerecht of tussendoortje.
Gerecht : voorgerecht, tussendoortje
Portie : 3-4
Bereidingstijd : 15-20 minuten
Benodigdheden : Grote pan met dikke bodem of frituurpan, grote kom
Dit heb je nodig:
200 gram kikkererwtenmeel
1theelepel kurkuma
1 theelepel zwarte peper
1/2 theelepel nigellazaadjes
100 milliliter water
diverse rauwe groenten (bijvoorbeeld; bloemkool, broccoli, spinazie, courgette)
extra vierge kokosolie
Zo maak je het klaar:
Verhit kokosvet in een frituurpan (180 graden)
Meng intussen het kikkererwtenmeel met de kurkuma, de zwarte peper, de nigellazaadjes en het water tot een papperig deegje
Snijd de groenten in kleine stukjes en roer ze onder het deeg
Frituur de met deeg omhulde groenten ongeveer 2 minuten tot ze goudbruin zijn.
Tip: Lekker als voorafje met een verse tomatenchutney of Muntchutney om in te dippen.
Comentários