top of page
Foto van schrijverMarjon Venema

Pakora's


Pakora's zijn ayurvedische snacks uit de oude Indische cultuur en zijn daar nog altijd erg populair. Snacks worden daar ook wel Chaats genoemd en zijn gezond en altijd met verse ingrediënten gemaakt. Dit in tegenstelling tot de snacks die wij in het westen kennen. Je kunt deze Pakora's serveren als aperitiefhapje, voorgerecht, bijgerecht of tussendoortje.


Gerecht : voorgerecht, tussendoortje

Portie : 3-4

Bereidingstijd : 15-20 minuten

Benodigdheden : Grote pan met dikke bodem of frituurpan, grote kom


Dit heb je nodig:

  • 200 gram kikkererwtenmeel

  • 1theelepel kurkuma

  • 1 theelepel zwarte peper

  • 1/2 theelepel nigellazaadjes

  • 100 milliliter water

  • diverse rauwe groenten (bijvoorbeeld; bloemkool, broccoli, spinazie, courgette)

  • extra vierge kokosolie

Zo maak je het klaar:


  1. Verhit kokosvet in een frituurpan (180 graden)

  2. Meng intussen het kikkererwtenmeel met de kurkuma, de zwarte peper, de nigellazaadjes en het water tot een papperig deegje

  3. Snijd de groenten in kleine stukjes en roer ze onder het deeg

  4. Frituur de met deeg omhulde groenten ongeveer 2 minuten tot ze goudbruin zijn.



Tip: Lekker als voorafje met een verse tomatenchutney of Muntchutney om in te dippen.

107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page