Muntchutney

Bijgewerkt op: 14 mrt.


Chutneys gebruikt men in India als bijgerecht om het hoofdgerecht meer tot zijn recht te laten komen. Deze muntchutney is ideaal om gerechten af te koelen als ze erg pittig van smaak zijn. Verder wekken zij de eetlust op en stimuleren zij de spijsvertering.


Gerecht : Bijgerecht, dipsaus

Portie : 4 personen

Bereidingstijd : 10 minuten

Benodigdheden : keukenmachine, weckpotje



Dit heb je nodig:


  • 1 bos verse munt

  • 1/2 bos koriander

  • 1 eetlepel geraspte gember

  • 2 teentjes knoflook

  • 3-4 eetlepels Griekse yoghurt

  • 2 eetlepels plantaardige ollie

  • (eventueel klein beetje) water

  • Himalayazout

  • verse peper


Zo maak je het klaar:


  1. De munt en koriander schoonwassen

  2. Haal vervolgens de muntblaadjes van de takjes en doe ze in een keukenmachine samen met de korianderblaadjes

  3. Pel de knoflook en schil de gember en voeg dit toe bij de blaadjes

  4. Voeg vervolgens water en olie toe en mix het geheel in de keukenmachine tot een gladde saus

  5. Meng de yoghurt er door heen en breng het op smaak met peper en zout en doe het in een weckpotje.

Tip: Op kamertemperatuur serveren bij de maaltijd of bij Pakora's als dipsaus

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven