top of page

Muntchutney

Bijgewerkt op: 14 mrt 2022


Chutneys gebruikt men in India als bijgerecht om het hoofdgerecht meer tot zijn recht te laten komen. Deze muntchutney is ideaal om gerechten af te koelen als ze erg pittig van smaak zijn. Verder wekken zij de eetlust op en stimuleren zij de spijsvertering.


Gerecht : Bijgerecht, dipsaus

Portie : 4 personen

Bereidingstijd : 10 minuten

Benodigdheden : keukenmachine, weckpotje



Dit heb je nodig:


  • 1 bos verse munt

  • 1/2 bos koriander

  • 1 eetlepel geraspte gember

  • 2 teentjes knoflook

  • 3-4 eetlepels Griekse yoghurt

  • 2 eetlepels plantaardige ollie

  • (eventueel klein beetje) water

  • Himalayazout

  • verse peper


Zo maak je het klaar:


  1. De munt en koriander schoonwassen

  2. Haal vervolgens de muntblaadjes van de takjes en doe ze in een keukenmachine samen met de korianderblaadjes

  3. Pel de knoflook en schil de gember en voeg dit toe bij de blaadjes

  4. Voeg vervolgens water en olie toe en mix het geheel in de keukenmachine tot een gladde saus

  5. Meng de yoghurt er door heen en breng het op smaak met peper en zout en doe het in een weckpotje.

Tip: Op kamertemperatuur serveren bij de maaltijd of bij Pakora's als dipsaus

Comments


Logo Ayurveda in Praktijk Wit.png
  • Instagram
  • Facebook
Copyright @ 2018 MV

Ayurveda in Praktijk

Marjon Venema

Tijmstraat 67

9408 AH Assen

T 0592-231563

E info@ayurvedischepraktijk.nl

KvK: NL001437551B71

Openingstijden

Di.    09.00 - 1700 uur.

Wo.  09.00 - 17.00 uur

Do.   09.00 - 17.00 uur

Vr.    09.00 - 17.00 uur

Logo LVNT-definitief.jpg
logo-scag.jpg
RBCZ-logo_CMYK_payoff.png

Mijn praktijk staat op Therapeuten Kompas. Hier is mijn profiel: Mijn profiel

bottom of page