Chutneys gebruikt men in India als bijgerecht om het hoofdgerecht meer tot zijn recht te laten komen. Deze muntchutney is ideaal om gerechten af te koelen als ze erg pittig van smaak zijn. Verder wekken zij de eetlust op en stimuleren zij de spijsvertering.
Gerecht : Bijgerecht, dipsaus
Portie : 4 personen
Bereidingstijd : 10 minuten
Benodigdheden : keukenmachine, weckpotje
Dit heb je nodig:
1 bos verse munt
1/2 bos koriander
1 eetlepel geraspte gember
2 teentjes knoflook
3-4 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels plantaardige ollie
(eventueel klein beetje) water
Himalayazout
verse peper
Zo maak je het klaar:
De munt en koriander schoonwassen
Haal vervolgens de muntblaadjes van de takjes en doe ze in een keukenmachine samen met de korianderblaadjes
Pel de knoflook en schil de gember en voeg dit toe bij de blaadjes
Voeg vervolgens water en olie toe en mix het geheel in de keukenmachine tot een gladde saus
Meng de yoghurt er door heen en breng het op smaak met peper en zout en doe het in een weckpotje.
Tip: Op kamertemperatuur serveren bij de maaltijd of bij Pakora's als dipsaus
Commentaires