top of page

Massage met de Garshan handschoen

Bijgewerkt op: 30 nov. 2023


Waarschijnlijk ken je de voordelen al van de Abhyanga. De ayurvedische massage waarbij warme olie in gemasseerd wordt en op een dieper niveau de gifstoffen uit je lichaam opneemt en via je spijsvertering laat afvoeren. Een andere techniek is de traditionele Ayurvedische droge massage, ook wel: Garshana, die op een eenvoudige en snelle manier het lichaam verjongt en in balans brengt.


Een perfect alternatief voor de ayurvedische massage met kruidenoliën is de Ayurveda Garshan-massage: een massage met ruw zijden handschoenen waarbij geen olie wordt gebruikt.

De Garshan-massage wordt aanbevolen voor de simulering en een betere doorbloeding van het bindweefsel, in het bijzonder voor het afvoeren van Ama (gifstoffen) of reductie van Kapha.


Enkele andere voordelen van het gebruik van de Garshan zijn;

  • Stimuleert stofwisseling en bloedsomloop

  • Stofwisselingsslakken worden sneller en efficiënter afgevoerd

  • Ondersteunt de lymfedrainage

  • Werkt ondersteunend bij het voorkomen en verminderen van cellulitis

  • Het milde peeling-effect van de Garshan-handschoen helpt bij het verwijderen van dode huidcellen

Hoe gebruik je de Garshan?

De Garshan-massage wordt net als de oliemassage voor het douchen gedaan. Voordat je gaat douchen pak je de Garshan handschoen (of eventueel een zachte borstel) en borstel je zachtjes over je huid. Je begint bij de onderkant van je voeten, daarna de benen, handen, armen, rug en als laatste je buik en borst. Daarna kan je douchen. Je kunt het snel doen in 2 minuten of er echt 20 minuten de tijd voor nemen. Het droog borstelen zorgt ervoor dat het lymfesysteem in beweging komt, wat het lichaam helpt om van gifstoffen af te komen. Daarbij helpt het bij het verwijderen van dode huidcellen, stimuleert het de bloedsomloop en verwijdert het gifstoffen die zich ophopen in het vetweefsel onder de huid.


Tip: De beste tijd voor de massage is voor het slapen gaan, maar uiteraard kan de massage ook op andere momenten worden gedaan.


82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page