Gemberthee

Bijgewerkt op: 14 mrt.


Een van mijn favoriete theeën is verse gemberthee. Verse gember thee is erg simpel om te maken en heeft heel veel gezondheidsvoordelen. Het kalmeert onder andere je maag en helpt je Agni (spijsverteringsvuur) te verhogen, waardoor er meer gifstoffen (Ama) worden verbrand. Het versterkt je immuunsysteem, geeft een betere doorbloeding, verlicht pijn en helpt bij het afvallen. De thee kan over het algemeen gedurende de hele dag gedronken worden. Wel moeten Pitta -typen oppassen met het verhittende effect van Gember.


Gerecht : Drank

Portie : 4 koppen

Bereidingstijd : 10 minuten

Benodigdheden : steelpan met deksel



Dit heb je nodig:

  • 6 koppen water

  • 5 centimeter verse gember

  • honing

  • limoen


Zo maak je het klaar:

  1. Was de gember en snijd deze in dunne plakjes

  2. Doe het water samen met de gemberschijfjes in een pan en breng deze aan de kook

  3. Doe de deksel op de pan en laat het 10 minuutjes op laag vuur doorkoken

  4. Haal de thee van het vuur, zeef de thee en laat hem licht afkoelen

  5. Voeg eventueel (naar smaak) honing en een beetje limoen aan toe


Tip: Giet de thee over in een thermoskan, zo kan je de hele dag ervan genieten.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven