top of page

Zomerse gerstsalade

Foto van schrijver: Marjon VenemaMarjon Venema

Deze gerstsalade is een heerlijke, lichte en makkelijk te bereiden maaltijd en heeft een reinigend vermogen. De komkommer voegt een hydraterend element toe aan deze maaltijd en de gerst ondersteunt het verwijderen van gifstoffen. Hierdoor wordt de lever ontlast, het bloed gezuiverd en wordt het vetmetabolisme bevordert.

Dankzij het verkoelende karakter en de diuretische eigenschappen is het een zeer geschikt gerecht voor Pitta en Kapha tijdens de zomer. Voor Vata kan het wat moeilijker te verteren zijn.


Gerecht : hoofdgerecht, lunch

Portie : 4

Bereidingstijd : 30 minuten

Benodigdheden : pan, kom, snijplank, mes


Dit heb je nodig:

  • 120 gram gerst

  • 500 gram rode sla

  • 500 gram rucola

  • 125 gram andijvie

  • 1 komkommer

  • 60 gram rozijnen

  • 1/2 theelepel dille

  • 1 eetlepel munt

Zo maak je het klaar:

  1. Breng water aan de kook en doe er, als het kookt, de gerst bij en laat het zo'n 25 minuten koken tot het zacht is. Giet het vervolgens af.

  2. Snij de slablaadjes klein en de komkommer in stukjes en hak de rozijnen grof.

  3. Meng tenslotte alle ingrediënten door elkaar in een kom.


Tip: Het toevoegen van wat honing en mosterd of een gesneden radijsje kan het verteren van deze salade vergemakkelijken.

101 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Pompoen dahl

Pompoen dahl

Tomaten salsa

Tomaten salsa

Comments


Logo Ayurveda in Praktijk Wit.png
  • Instagram
  • Facebook
Copyright @ 2018 MV

Ayurveda in Praktijk

​

Marjon Venema

Tijmstraat 67

9408 AH Assen

T 0592-231563

E info@ayurvedischepraktijk.nl

KvK: NL001437551B71

Openingstijden

​

Di.    09.00 - 1700 uur.

Wo.  09.00 - 17.00 uur

Do.   09.00 - 17.00 uur

Vr.    09.00 - 17.00 uur

​

Logo LVNT-definitief.jpg
logo-scag.jpg
RBCZ-logo_CMYK_payoff.png

Mijn praktijk staat op Therapeuten Kompas. Hier is mijn profiel: Mijn profiel

bottom of page