top of page

Zomerse gerstsalade


Deze gerstsalade is een heerlijke, lichte en makkelijk te bereiden maaltijd en heeft een reinigend vermogen. De komkommer voegt een hydraterend element toe aan deze maaltijd en de gerst ondersteunt het verwijderen van gifstoffen. Hierdoor wordt de lever ontlast, het bloed gezuiverd en wordt het vetmetabolisme bevordert.

Dankzij het verkoelende karakter en de diuretische eigenschappen is het een zeer geschikt gerecht voor Pitta en Kapha tijdens de zomer. Voor Vata kan het wat moeilijker te verteren zijn.


Gerecht : hoofdgerecht, lunch

Portie : 4

Bereidingstijd : 30 minuten

Benodigdheden : pan, kom, snijplank, mes


Dit heb je nodig:

  • 120 gram gerst

  • 500 gram rode sla

  • 500 gram rucola

  • 125 gram andijvie

  • 1 komkommer

  • 60 gram rozijnen

  • 1/2 theelepel dille

  • 1 eetlepel munt

Zo maak je het klaar:

  1. Breng water aan de kook en doe er, als het kookt, de gerst bij en laat het zo'n 25 minuten koken tot het zacht is. Giet het vervolgens af.

  2. Snij de slablaadjes klein en de komkommer in stukjes en hak de rozijnen grof.

  3. Meng tenslotte alle ingrediënten door elkaar in een kom.


Tip: Het toevoegen van wat honing en mosterd of een gesneden radijsje kan het verteren van deze salade vergemakkelijken.

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page