top of page

Zomerse gerstsalade

ree

Deze gerstsalade is een heerlijke, lichte en makkelijk te bereiden maaltijd en heeft een reinigend vermogen. De komkommer voegt een hydraterend element toe aan deze maaltijd en de gerst ondersteunt het verwijderen van gifstoffen. Hierdoor wordt de lever ontlast, het bloed gezuiverd en wordt het vetmetabolisme bevordert.

Dankzij het verkoelende karakter en de diuretische eigenschappen is het een zeer geschikt gerecht voor Pitta en Kapha tijdens de zomer. Voor Vata kan het wat moeilijker te verteren zijn.


Gerecht : hoofdgerecht, lunch

Portie : 4

Bereidingstijd : 30 minuten

Benodigdheden : pan, kom, snijplank, mes


Dit heb je nodig:

  • 120 gram gerst

  • 500 gram rode sla

  • 500 gram rucola

  • 125 gram andijvie

  • 1 komkommer

  • 60 gram rozijnen

  • 1/2 theelepel dille

  • 1 eetlepel munt

Zo maak je het klaar:

  1. Breng water aan de kook en doe er, als het kookt, de gerst bij en laat het zo'n 25 minuten koken tot het zacht is. Giet het vervolgens af.

  2. Snij de slablaadjes klein en de komkommer in stukjes en hak de rozijnen grof.

  3. Meng tenslotte alle ingrediënten door elkaar in een kom.


Tip: Het toevoegen van wat honing en mosterd of een gesneden radijsje kan het verteren van deze salade vergemakkelijken.

Kommentare


Logo Ayurveda in Praktijk Wit.png

Ayurveda in Praktijk

Roegoorn 81

9403 NT Assen

KVK: 72028009

Bereikbaarheid

Auto: gratis parkeren

OV: bus 1 vanaf NS station

Halte: Meentgoorn

Openingstijden

Di t/m Vr 09.00-17.00 uur

Za t/m Ma gesloten

Contactgegevens

De praktijk is aangesloten bij:

Logo LVNT-definitief.jpg
logo-scag.jpg
RBCZ-logo_CMYK_payoff.png

Copyright - Ayurveda in Praktijk

/

/

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page