top of page

Spinazie-gembersoep


Zoals ik al eerder heb geschreven is spinazie een van mijn favorite groenten. Een paar jaar geleden heb ik ondervonden dat je er ook prima een soep van kan maken. Graag deel ik dan ook met jullie dit gerecht. Het is ideaal voor een koude winterdag. Gember wordt in de ayurveda veel ingezet tegen allerlei kwalen. Zo is het onder andere een belangrijke ontstekingsremmer, helpt het bij een opgeblazen gevoel en winderigheid en heeft het anti bacteriële en anti-virale eigenschappen. Samen met spinazie, die diverse belangrijke mineralen bevat, dus een hele mooie combi.


Gerecht : Voorgerecht / lunchgerecht

Portie : 4-6 personen

Bereidingstijd : 30 minuten

Benodigdheden : grote pan, koksmes, staafmixer, grove zeef


Dit heb je nodig:

  • 1 liter groentebouillon

  • 1 winterwortel

  • 1 aardappel

  • 1 ui

  • 1 groene chilipeper

  • 2,5 centimeter gember

  • 300 gram spinazie

  • 10 zwarte peperkorrels

  • 2 kruidnagels

  • 2 theelepels citroensap

  • 125 milliliter kokosmelk

  • 3/4 theelepel Himalaya zout


Zo maak je het klaar:

  1. Schrap de wortel en snij deze in plakken.

  2. Schil de aardappel en snij deze in blokjes.

  3. Pel de ui en snij deze in grove stukken.

  4. Hak de chilipeper in stukken en rasp de gember.

  5. Was de spinazie en hak deze ook in grove stukken.

  6. Doe de bouillon met wortel, aardappel, ui, chilipeper, gember, spinazie, kruidnagels en peperkorrels in een grote pan en breng deze aan de kook.

  7. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan de groenten 20 minuten zachtjes koken tot de aardappel gaar is.

  8. Pureer de soep en giet hem door een grove zeef en doe deze terug in de pan.

  9. Voeg de zout toe en roer het citroensap en 3/4 van de kokosmelk door de soep.

  10. Doe de soep in een kom en roer er eventueel een beetje kokosmelk door.

Tip: De soep past bij iedere maaltijd, maar is ook als lunchgerecht met een naan brood (Leestip: Naan brood) heerlijk.

298 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page