Mungdahl wraps met groene kruiden


Mungdahl wraps zijn heerlijk bij een hoofdmaaltijd of makkelijk om mee te nemen als lunch. Het zijn een soort eiwitrijke chapati's die je kunt beleggen zoals je wilt. Ze zijn gemakkelijk te maken en geven een gelijkmatige energie door de goede eigenschappen van mungdahl. (Bron: De Vedische koksklapper - Rada Meursing).


Gerecht : bijgerecht, lunch

Portie : 10-12

Bereidingstijd : 15-20 minuten

Benodigdheden : grote kom, staafmixer, koekenpan, groot bord


Dit heb je nodig:

  • 250 gram gele mungdahl of hele mungbonen

  • 6 deciliter water

  • 40 gram volkoren speltmeel of kikkererwtenmeel

  • 1 1/2 theelepel zout

  • 3/4 theelepel asafoetida

  • 3/4 theelepel gemalen venkel

  • 3/4 theelepel gemalen komijn

  • 3/4 theelepel kurkuma

  • 2-4 eetlepels verse munt en/of een andere vers groen kruid (koriander, peterselie, dille of basilicum)

  • 2 eetlepels citroensap

  • 1 theelepel psylliumvezels

  • kokosolie


Zo maak je het klaar:


  1. Week en was de dahl

  2. Hak alle groene kruiden grof (muntblaadjes van de steel halen)

  3. Meng alle ingrediënten (behalve de kokosolie) en maal ze met een staafmixer tot een glad beslag. Voeg als het nodig is wat water toe aan het beslag voor je juiste dikte.

  4. Verhit een theelepel kokosolie in een koekenpan. Als de olie goed heet is, haal je de pan van het vuur en voeg je een lepel beslag in de pan en draai hem tot een pannenkoek. Bak deze op half hoog vuur. Draai de wrap als hij stevig is om en bak ook de andere kant.

  5. Leg de gebakken wraps op een groot bord. Overgebleven wraps kunnen prima worden ingevroren tot een later moment.

  6. Serveer ze bij de maaltijd of neem ze mee als lunch.


Tip: Als je ze liever vegan en glutenvrij wil hebben, neem dan kikkererwtenmeel in plaats van speltmeel.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven