Hartige lassi


De lassi is een traditionele drank uit India en wordt meestal gemaakt van yoghurt, water en Indiase kruiden. Een echte authentieke lassi is niet zoet maar hartig, en de ietwat zoute smaak wordt verrijkt met die van geroosterde komijn. Deze hartige lassi is bijzonder verfrissend en dorstlessend.


Lassi’s worden in India meestal op kamertemperatuur, dus niet te koud, bij de maaltijd geserveerd en vormen zo een ideale verkoeling op een warme dag.

(Bron: De Vedische koksklapper - Rada Meursing)


Gerecht : drank

Portie : 6 personen

Bereidingstijd : 10-15 minuten

Benodigdheden : blender of staafmixer, koekenpan, vijzel, grote kom, mes, 6 glazen



Dit heb je nodig:

  • 25 gram verse munt (en eventueel wat blaadjes voor garnering)

  • 1 liter yoghurt, biogarde of karnemelk, of plantaardige yoghurt

  • 6 deciliter water

  • 2 eetlepels citroen- of limoensap

  • 1/2 theelepel geroosterd en gemalen komijnzaad

  • 1/2 theelepel Himalaya zout


Zo maak je het klaar:

  1. Was de munt en haal de blaadjes van de stelen. Bewaar wat blaadjes voor de garnering.

  2. Hak de blaadjes grof en doe ze daarna in een blender. Maal ze zo fijn mogelijk en voeg een scheutje water toe en mix het.

  3. Zet een koekenpan op laag vuur en rooster hierin het komijnzaad totdat het lichtbruin van kleur wordt en een geur afgeeft.

  4. Maal het geroosterde komijnzaad in een vijzel tot poeder.

  5. Meng de andere ingrediënten in een grote pan en voeg de gemalen muntblaadjes toe.

  6. Maal alles samen (blender) tot de lassi begint te schuimen.

  7. Verdeel de lassi over glazen en garneer met een muntblaadje.



Tip: Deze lassi wordt op kamertemperatuur bij de maaltijd gedronken en versterkt de spijsvertering.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Gouden melk