
Gember, kardemom en kaneel hebben allemaal affiniteit met de Kapha dosha. Ze zijn verwarmend en scherp en smelten overtollige Kapha weg uit het lichaam en helpen bij het verwijderen van gifstoffen. Een heerlijk, gezonde thee voor in onder andere het lente seizoen.
Gerecht : Drank
Portie : 4 koppen
Bereidingstijd : 20 minuten
Benodigdheden : steelpan met deksel, zeef, kop
Dit heb je nodig:
6 koppen water
1/4 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel geraspte verse gember
1/2 theelepel kardemompoeder
(eventueel honing en limoen)
Zo maak je het klaar:
Voeg alles samen in een pan en breng het water aan de kook
Doe de deksel op de pan en laat het 10 minuutjes op laag vuur doorkoken
Zeef de thee en schenk het in een kopje.
Laat de thee een beetje afkoelen en voeg eventueel na behoefte honing en limoen toe
Tip: Giet de thee over in een thermoskan, zo kan je de hele dag ervan genieten.
Commentaires