top of page

Gekruide kikkererwten met koriander


Dit heerlijke gerecht is erg veelzijdig. Prima als hoofdmaaltijd met basmatirijst, quinoa, naan of chapati's, maar ook lekker als extra bijgerecht bij een groentecurry. Trouwens ik zelf eet ze ook graag als gezonde snack. Kikkererwten zitten namelijk boordevol met vitamines, mineralen, vezels en eiwitten en bevatten onder andere veel antioxidanten, vitamine E, koper, mangaan en zink. Ze helpen bij het verwijderen van vrije radicalen uit je lichaam, dragen bij aan een goed bloedsuikerspiegel en helpen bij gewichtsbeheersing. Ze staan ook bekend om het verlagen van het risico op chronische ziekten zoals hartziekte en kanker. Verder doen ze het prima als vleesvervanger in vegetarische gerechten. Houdt er wel rekening mee dat ze een uitdrogende werking hebben op het lichaam. Dus prima voor Kapha types, maar minder voor Vata's.


Gerecht : bijgerecht

Portie : 4

Bereidingstijd : 15 minuten

Benodigdheden : grote pan, grote kom


Dit heb je nodig:

  • 2-3 eetlepels ghee

  • 2 eetlepels kurkuma

  • 2 eetlepels gemalen komijn

  • 2 eetlepels gemalen koriander

  • 1 eetlepel fenegriek

  • 1 eetlepel garam masala

  • 2 uien

  • 2 centimeter verse gember

  • 800 gram gedroogde kikkererwten

  • 1 kop water

  • 5-6 takjes verse koriander

  • 1 limoen


Zo maak je het klaar:

  1. Week de kikkererwten een nachtje in water en spoel ze daarna goed af met water.

  2. Snipper de uien en rasp de gember.

  3. Hak de verse koriander fijn en hou dit apart.

  4. Verhit de ghee in een grote koekenpan en voeg daarna de kurkuma, komijn, koriander, fenegriek en garam masala toe en kook dit voor 1 minuut mee.

  5. Voeg vervolgens de uien en gember toe en kook dit voor 5 minuutjes mee.

  6. Doe daarna de uitgelekte kikkererwten erbij en door dit nog eens 5 minuten mee.

  7. Voeg beetje bij beetje het water toe en breng het aan de kook.

  8. Doe het in een kom en garneer het met verse koriander en limoenschijfjes

Tip: Dit gerecht is ook heerlijk bij de borrel, als alternatief voor nootjes en chips. Beperk je dan wel met het toevoegen van al het water en bak ze droog.


46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page