
Een heerlijk snel en makkelijk bijgerecht. Het vergt vrijwel geen voorbereiding en is lekker voedzaam. De courgettes zijn rijk aan mineralen zoals kalium. Daarnaast bevatten ze ook veel B vitaminen en vitamine C. Deze vitamines zijn goed voor je stofwisseling en immuunsysteem.
Basilicum geeft er een frisse en kruidige smaak aan en dat samen met de extra vierge olijfolie, welke boordevol gezonde onverzadigde vetten zit. Een prima gerechtje dus om overal bij te maken.
Gerecht : bijgerecht
Portie : 5-6 porties
Bereidingstijd : 10 minuten
Benodigdheden : grote grillpan (of koekenpan), groot bord
Dit heb je nodig:
2 grote courgettes
extra vierge olijfolie
handvol verse basilicum
optioneel (verse groene pesto, zie foto)
Zo maak je het klaar:
Snijd de courgettes in niet al te dunne plakken.
Bak de courgetteplakken in een droge grillpan tot ze zacht zijn.
Leg ze vervolgens op een bord en besprenkel ze met olijfolie en bedek het met stukjes basilicumblad .
Tip: Als optie zou je dit kunnen klaar maken met verse groene pesto, maar heb je meerdere gerechten waarin veel verschillende smaken al naar voren komen, beperk je dan tot enkele ingrediënten.
Comentarios