Als echte theeliefhebber wordt ik al snel blij van een kop thee. Het maakt daarbij niet uit welk tijdstip het is of welke smaak het heeft. Wel moet ik zeggen dat mijn voorkeur uitgaat naar kruiden theeën. Voorheen was verse gemberthee mijn favorite, maar sinds mijn bezoek een paar jaar geleden aan India, moet ik zeggen dat ik de pittige Indiase kruidenthee (Chai) ook erg kan waarderen. Graag deel ik jullie mijn recept, geniet er eens van na een heerlijke maaltijd of als het buiten koud en guur is en kijk eens wat deze verwarmende thee met je doet. Ik hoop dan ook dat jullie er net zo blij van worden.
Gerecht : drankje
Portie : 4 personen
Bereidingstijd : 30 minuten
Benodigdheden : vijzel, steelpan
Dit heb je nodig:
350 ml water
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
1/2 theelepel venkelzaad
4 kardemompeulen
2 steranijs
snufje nootmuskaat
1/4 theelepel zwarte peperkorrels
1/2 eetlepel geraspte gember
350 ml amandelmelk
1 eetlepel zwarte thee (eventueel theezakje)
honing of palmsuiker
Zo maak je het:
Maal de kruiden (op de verse gember na) in een vijzel, maar niet te fijn.
Breng het water aan de kook en voeg alle kruiden en de gember toe.
Laat alles 20 minuten zachtjes koken.
Voeg de amandelmelk toe en breng het weer aan de kook.
Zet het vuur nu op een laag pitje en voeg de thee toe.
Laat het 10 minuten trekken en zeef de thee en doe de thee in een thermoskan of serveer het direct.
Tip: Honing of palmsuiker naar smaak toevoegen.
Comentarios