Zoeken
  • Marjon Venema

Chai latte (Indiase thee)


Als echte theeliefhebber wordt ik al snel blij van een kop thee. Het maakt daarbij niet uit welk tijdstip het is of welke smaak het heeft. Wel moet ik zeggen dat mijn voorkeur uitgaat naar kruiden theeën. Voorheen was verse gemberthee mijn favorite, maar sinds mijn bezoek een paar jaar geleden aan India, moet ik zeggen dat ik de pittige Indiase kruidenthee (Chai) ook erg kan waarderen. Graag deel ik jullie mijn recept, geniet er eens van na een heerlijke maaltijd of als het buiten koud en guur is en kijk eens wat deze verwarmende thee met je doet. Ik hoop dan ook dat jullie er net zo blij van worden.


Gerecht : drankje

Portie : 4 personen

Bereidingstijd : 30 minuten

Benodigdheden : vijzel, steelpan


Dit heb je nodig:

  • 350 ml water

  • 1 kaneelstokje

  • 4 kruidnagels

  • 1/2 theelepel venkelzaad

  • 4 kardemompeulen

  • 2 steranijs

  • snufje nootmuskaat

  • 1/4 theelepel zwarte peperkorrels

  • 1/2 eetlepel geraspte gember

  • 350 ml amandelmelk

  • 1 eetlepel zwarte thee (eventueel theezakje)

  • honing of palmsuiker

Zo maak je het:

  1. Maal de kruiden (op de verse gember na) in stukje is een vijzel, maar niet te fijn.

  2. Breng het water aan de kook en voeg alle kruiden en de gember toe.

  3. Laat alles 20 minuten zachtjes koken.

  4. Voeg de amandelmelk toe en breng het weer aan de kook.

  5. Zet het vuur nu op een laag pitje en voeg de thee toe.

  6. Laat het 10 minuten trekken en zeef de thee en doe de thee in een thermoskan of serveer het direct.

Tip: Honing of palmsuiker naar smaak toevoegen.


0 keer bekeken
Copyright @ 2018 MV

Ayurveda in Praktijk

Marjon Venema

Tijmstraat 67

9408 AH Assen

T 0592-231563

E info@ayurvedischepraktijk.nl

KvK: NL001437551B71

Openingstijden

Di.    09.00 - 14.00 uur.

Wo.  09.00 - 14.00 uur

Do.   09.00 - 14.00 uur

Vr.    09.00 - 14.00 uur

anvag logo nieuw.jpg
rbcz-logo.jpg
logo-scag.jpg
  • Black LinkedIn Icon
  • Facebook Social Icon