top of page
Foto van schrijverMarjon Venema

Boerenkool met zoete aardappel en gember


Dit Ayurvedische recept voor zoete aardappelen is het perfecte gezonde recept voor het einde van de winter/begin lente. Zoete aardappelen zijn licht verteerbaar en bevatten voldoende vezels om een ​​goede eliminatie te bevorderen. Gember verhoogt je spijsverteringsvuur en heeft het vermogen om voedsel comfortabel te verteren door de afgifte van spijsverteringssappen in je maag te stimuleren. Daarbij is verse gember een natuurlijke ontstekingsremmer en verlicht het de symptomen van ontstekingen. De boerenkool ondersteunt een gemakkelijke, regelmatige stoelgang. Deze heldere, bittere groenten reinigen je lever en bloed. Ze werken door gal uit je lever en galblaas te zuiveren, de hitte van Pitta af te koelen en de zwaarte van Kapha te verlichten. Dankzij de zoete aardappelbasis is deze Ayurvedische maaltijd ook zeer geschikt om de Vata-constitutie te reinigen.


Gerecht : Hoofdgerecht

Portie : 4

Bereidingstijd : 30-40 minuten

Benodigdheden : 2 grote pannen, wok, gemberrasp, mes

Dit heb je nodig:

  • 500 gram boerenkool

  • 4 zoete aardappelen

  • 5 centimeter verse gember

  • 2 eetlepel zonnebloemolie

  • Himalaya zout

Zo maak je het klaar:

  1. Snijd de zoete aardappel in blokjes.

  2. Kook de boerenkool gaar en laat het daarna uitlekken.

  3. Kook in een andere pan de in blokjes gesneden zoete aardappelen met net genoeg water om ze te bedekken. Voeg het zout toe en kook tot het zacht is.

  4. Doe olie in een wok en bak de gember licht aan.

  5. Voeg vervolgens gekookte zoete aardappelen en boerenkool toe.

  6. Meng voorzichtig om te voorkomen dat de zachte zoete aardappelen kapot gaan.


Tip: Ben je op zoek naar een ander geschikt gerecht voor de lente? Wat dacht je van een bloemkool-broccolischotel met met tomaat en kokosmelk.



83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page