Kapha kruimeltaart


Trek in een lekkere traktatie bij de thee? Helaas zijn alle lekkernijen niet altijd even goed voor de Kapha constitutie. Zij komen vaak snel aan van taart en gebak, maar wat dacht je van deze Kruimeltaart in een kommetje? Dit gerecht is voor de Kapha's onder ons een prima alternatief en zal de Kapha tot rust brengen. (Bron: Recept van Amadea Morningstar & Urmila Desai).


Gerecht : nagerecht/gebak

Portie : 4

Bereidingstijd : 30 minuten

Benodigdheden : steelpan, kommetjes

Dit heb je nodig:

  • 7 kopjes vruchten (bijvoorbeeld appels, abrikozen, bosbessen, frambozen, kersen, perziken, peren of mango's)

  • 3 kopjes appelsap

  • 2/5 kopje rozijnen

  • 1 2/3 theelepel kaneel

  • 1 flinke theelepel korianderpoeder

  • 1/2 theelepel droog gemberpoeder

  • 1 eetlepel citroensap

  • honing

  • 1 1/2 kopje muesli

  • 1 eetlepel geraspte, ongezoete kokos

Zo maak je het klaar:

  1. Was het fruit en snijd de grotere vruchten in kleine stukjes

  2. Giet het appelsap in een steelpan en verhit het op middel hoog vuur

  3. Voeg het fruit, de rozijnen en kaneel toe. en kook het 20 minuten op laag vuur.

  4. Voeg de koriander, gember, het citroensap erbij en roer dit door elkaar.

  5. Schep het in kommetjes en garneer het met muesli, kokos en een beetje honing.


Tip: Dit gerecht is prima voor alle Dosha's. Voor Pitta niet te veel gember gebruiken. Lekker bij een kopje Gember thee.

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven