top of page

Voetmassage met de Feet Bowl

Bijgewerkt op: 29 sep. 2023Dagelijkse voetmassage is een belangrijk onderdeel van een gezonde dagroutine binnen de Ayurveda. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van de Vital Feet Bowl. Dit is een schaaltje gemaakt van Kaash, een bijzondere legering van koper en tin, en wordt samen met een speciale kruidenpasta (Ayurvedisch geklaarde boter, waarin reinigende en ontspannende kruiden in zijn verwerkt) gebruikt en energie en een diepe ontspanning.

Het gebruik van de Kaash bowl is een zeer aangename manier om zelf iets te doen voor je gezondheid. Voordelen van de voetmassage met de Kaash bowl zijn;

  • Het werkt opwekkend, neemt vermoeidheid weg en vitaliseert het hele lichaam

  • Het werkt evenwichtscheppend, geeft kalmte, energie en opgewektheid

  • Het werkt zuiverend, verbetert de celstofwisseling en helpt afvalstoffen af te voeren.

De beste tijd voor de massage is voor het slapen gaan, maar uiteraard kan de massage ook op andere momenten worden gedaan.


Hoe gebruik je de Vital Feet Bowl?

  1. Masseer met de ronde donkere kant van de schaal. Breng hier de ghee op aan en verdeel de ghee met grote halen over de voetzolen. De hiel, de binnenkant en buitenkant goed insmeren.

  2. Begin met de onderzijde van de tenen. Met één hand worden de tenen van voren ondersteund, terwijl de andere hand de schaal tegen de tenen houdt en met lichte druk in cirkelvormige bewegingen masseert. De richting is van grote teen naar kleine teen.

  3. De bal van de voet verdraagt wat meer druk. Ondersteun de tenen weer en masseer de verhogingen op de voetzool in kleine kringen van binnen naar buiten.

  4. Aan de buitenkant aangekomen wordt in kleine kringen verder naar onderen gemasseerd, ongeveer tot de plek waar de hiel begint.

  5. Daarna naar het midden van de voet en op de voetwelving verder masseren.

  6. Daarna de hiel eerst cirkelvormig en daarna rondom masseren, waarbij de zijden van de voet van alle kanten uitvoerig wordt gemasseerd.

  7. Ten slotte wordt in kleine en grote cirkels de hele voetzool gemasseerd. ook de bovenkant van de voet kan licht gemasseerd worden.


Tip: Bij gebruik door meerdere personen, de schaal na ieder gebruik wassen. De donkere onderkant van de schaal zal na langer gebruik lichter worden. Dit is een natuurlijk proces en heeft geen invloed op de werking van de massage. Mocht je interesse hebben, om een nog diepere werking ervaren? Boek dan eens een Padabhyanga in mijn praktijk, deze wordt aangeboden met een heerlijk rustgevend voetbad.


65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page