Raïta is de welbekende Indiase yoghurt saus die bij veel gerechten wordt geserveerd. Het is lekker fris en absoluut onmisbaar als het gerecht pittig is. Daarom is een raïta voor mij onmisbaar naast elke curry en hij is vaak ook nog eens in een handomdraai gemaakt. Varieer eens met de ingrediënten en je hebt zomaar een komkommer raïta, spinazie raïta of een raïta van rode bietjes. (Bron: De Vedische koksklapper - Rada Meursing)
Gerecht : bijgerecht
Portie : 10
Bereidingstijd : 5 minuten
Benodigdheden : kleine kom of weckpot, mes of staafmixer
Dit heb je nodig:
1/2 liter biogarde, sojayoghurt of kokosyoghurt
1 bos verse munt
1/2 theelepel himalaya zout
1/4 theelepel chilipoeder of vers gemalen zwarte peper
1 eetlepel honing
takje munt voor garnering
Zo maak je het klaar:
Was de munt en haal de blaadjes van de stelen af. Hak ze zeer fijn of doe ze in een keukenmachine.
Meng alle ingrediënten door de yoghurt
Doe het in een kommetje of een weckpot en garneer eventueel met wat muntblaadjes.
Tip: Lekker bij een de maaltijd of als dipsaus bij Naan brood of Pakora's
Comments